Sonja

Betrokken bij het gehele proces!

Word mijn collega!

Betrokken bij het gehele proces!

Als één van de weinigen hier bij Ovivo Holland heb ik een niet-technische achtergrond. Na mijn studie Nederlands als tweede taal ben ik eerst bij een relatief technisch bedrijf begonnen. Mijn interesse in de techniek werd tijdens deze baan gewekt! Hierdoor ben ik mij gaan verdiepen in documentatie, de certificeringen en alles wat daarbij komt kijken.

Als Technisch Assistente ben ik vervolgens bij Ovivo gekomen, waar ik ondertussen bijna vijf jaar met veel plezier werk. Het proces achter een technisch product vind ik heel erg leuk, hoe het is opgebouwd en de gedachte die daar achter zit. Door onze specialistische afdelingen, ontwerpen, produceren, installeren èn onderhouden wij waterbehandelingsinstallaties onder eigen dak. Tijdens mijn werk bij Ovivo heb ik steeds meer en verschillende aspecten geleerd van de techniek, verschillende werkzaamheden en bijkomende activiteiten. Door deze verdieping zag ik deuren openen en heb ik de kans gekregen om door te groeien naar de inkoopafdeling. Als inkoper zie je alle processen mooi bij elkaar samen komen. Zo ben je in de sales-fase betrokken door je adviesrol in de keuze voor onderdelen bijvoorbeeld op basis van levertijden van materialen. Vervolgens bij de design-fase vergelijk je verschillende leveranciers en check je beschikbaarheid van producten. Als dan de productiefase volgt, zorg je dat alle artikelen binnen zijn zodat de bouw van start kan. Tot slot ben je betrokken bij het proces waarin je zorgt dat alle benodigde documentatie compleet is voor de aflevering van de installatie bij de klant. Het is heel leuk om op die manier het grote plaatje te zien! 

Goede sfeer

Het voelt voor mij alsof ik bij Ovivo met vrienden werk. Natuurlijk zijn er uitdagingen, maar geen problemen en op die manier hou je de sfeer op kantoor gewoon goed! Doordat wij in een projectenwereld werken, is het vaak druk maar zijn er ook momenten dat het wat rustiger is. Hierdoor mag je initiatieven oppakken en ga je zelfstandig te werk. Collega’s geven je graag die ruimte en staan tegelijkertijd voor je klaar, zo zijn de collega’s zeer betrokken, kundig en gedreven in hun werk.

Ovivo denkt hiernaast ook graag met je mee, ook voor je toekomst. Zo bespreek je elk jaar opleidingswensen met je leidinggevende. Deze kans heb ik ook genomen, waardoor ik naast Technical Assistent (Inkoop) ook de functie KAM-Manager vervul. Ik vind het namelijk erg belangrijk om medewerkers te stimuleren om veilig, verantwoord en vakkundig hun werk te laten doen. Concluderend kan ik wel stellen: ik ga graag naar mijn werk!